Предимства на имущественото застраховане | Нетинс Брокерс

Предимства на имущественото застраховане

     Типично за българския застрахователен пазар е склонността на хората да сключват единствено задължителните застраховки. Гледате скептично на застраховките или просто нямате изграден навик и култура да се застраховате редовно и доброволно. От самите вас зависи дали ще промените стереотипите си и ще започнете да застраховате първо по-важните елементи от живота ви, а именно вашият покрив. Често от застраховка имущество се лишават не само домакинствата, но и собствениците на малки бизнеси и офиси. В много от случаите наистина е трудно да се прецени дали рискът, на който сте изложени, е адекватен на цената на застраховката. Но има и случаи, в които рисковете са очевидни и спестяването на пари от застраховка почти сигурно ще донесе лоши последици за вас и близките ви, в случай на настъпила щета.

     Ако пътувате често, обичате да си правите дълги ваканции, или пък времето ви изцяло е разделено между няколко града и не живеете постоянно в имота си, застраховка „Имущество“ е повече от необходима. Тъй като отсъствате често, вероятността да можете да реагирате на появили се заплахи в имота ви е малка– това се отнася както за щети от пожари, бедствия и др., така и за кражби. В този случай, застраховката на имота ви може да е изцяло във ваша полза, за да можете спокойно са се насладите на почивката си. Застраховката също ще бъде много полезна в случай, че притежавате скъпа техника и електроуреди, които могат да бъдат унищожени при локално бедствие или при кражба.

     Ако пък имотът ви се намира в рискова зона на наводнения или пък земетресения това е голям риск. Дори и леки, тези природни бедствия могат да донесат след себе си много щети и разрушения. Застраховайте дома си, дори цената да има известно завишение, в сравнение с други райони. Местата около корита на реки, язовири и други големи водоеми всяка пролет са застрашени от наводнение.

     Ако имотът ви се намира далече от оживено населено място, дори да сте предприели адекватни мерки за защитата му, не подценявайте риска от изненадващи беди. Отдалечеността от пожарна, полиция, гражданска защита и подобни услуги сериозно намаляват шансовете някой да ви помогне бързо, когато се наложи. Затова застраховката поне ще покрие нанесените щети. Имайте предвид, че отдалечеността от населеното място и пожарна може малко да оскъпи полицата, но и рискът не е за подценяване.

     Дори и да не сте изложени на някои от горните рискове, застраховката на дома е силно препоръчителна. Ако не са налице преки опасности, цената на полицата е напълно приемлива, а и застрахователните компании непрекъснато предлагат промоции. Ако сключвате застраховка за пръв път и нямате богати познания за застрахователния пазар, най-добре се обърнете към нашите консултанти, които ще ви дадат професионален съвет и ще ви предложат различни оферти на няколко застрахователни компании, от които да подберете заедно най-подходящата за вас.

     За връзка с нас и безплатна консултация можете да се свържете на тел. 0700 359 07.