Не тръгвайте в планината без застраховка! | Нетинс Брокерс

Не тръгвайте в планината без застраховка!

   Туристите и скиорите задължително трябва да си направят туристическа планинска застраховка преди да тръгнат към планината. Тя се използва при спортна или туристическа дейност в планината, както и при упражняване на различни хобита, в това число и екстремни.

   Според специалисти в областта, когато туристите се лишат от туристическа застраховка и последва спасителна акция, финансовите средства около нея се покриват от Резервния фонд на Планинска спасителна служба, което от своя страна лишава спасителите от средства, предвидени за учебно-тренировъчни мероприятия. Освен застраховка, която Ви осигурява защита и спокойствие, докато се наслаждавате на любимите си занимания, любителите на планината трябва да се оборудват с подходяща екипировка и винаги да тръгват с напълно зареден мобилен телефон, който да държат на топло. Хубаво е хората, които имат по-съвременни телефони с GPS-устройства, да знаят как да боравят с тях, тъй като при евентуално изгубване локализацията на бедстващия би била по-лесна.

   Едно от най-важните правила, които хората трябва да спазват, когато поемат към планината, е да информират близките си за посоката, в която смятат да поемат и времето, в което планират да се приберат. Ако все пак турист изпадне в бедствена ситуация, трябва да спре на мястото, на което се намира и да подаде сигнал. Друг полезен съвет е преди да се отправите в планината, независимо от сезона, винаги да проверявате метеорологичните условия и условията за туризъм на страницата на Планинската спасителна служба на БЧК.

   За повече информация заповядайте в офисите на Нетинс Брокерс!