Какво трябва да знаете за автомобилното застраховане? | Нетинс Брокерс

Какво трябва да знаете за автомобилното застраховане?

„Моят автомобил е моята най – голяма ценност...“ 

Звучи ли ви познато?!

Факт, автомобилното застраховане заема около 70 % от застрахователния пазар в България.

Странно е, че повечето българи предпочитат да си застраховат автомобила, а не жилището, здравето или живота.

За това днешната статия ще ви даде по – голяма яснота, за това какво трябва да знаете за автомобилните застраховки.

На първо място всеки, който притежава автомобил трябва да има задължителна „Гражданска отговорност на автомобилистите“. Тази застраховка не е, защото ще ви спрат от органите на реда и ще ви съставят акт. По скоро покритието, което ви дава застраховката ще ви спести много главоболия и непредвидени разходи.

Ето защо…

Застраховка "Гражданска отговорност на автомобилистите" е от изключителна важност за защита на собствените Ви интереси. Ако с Вашия автомобил причините имуществени или неимуществени вреди на нечия собственост или някой бъде наранен, застрахователната компания ще обезщети пострадалите вместо Вас.

А тук сумите могат да бъдат доста високи в размер до 500 000 лв. на застрахователно събитие и 2 000 000 лв. за всички застрахователни събития за срока на една година.

Освен ако не сте милярдер, не виждам причина да не си защитите интереса при настъпване на неблагоприятно събитие.

Застраховка "Гражданска отговорност на автомобилистите" може да се сключи за територията на България или за България и чужбина и гарантира специални отстъпки при еднократно плащане или при комбиниране със Застраховка „Авто Каско“ на МПС.  

Доброволната застраховка Авто Каско“осигурява защита срещу застрахователните рискове и Автомобилен асистанс на територията на Република България, Европейския съюз и страните членки на Международно споразумение „Зелена Карта“ в Европа. Срещу допълнителна премия можеш да получиш защита срещу кражба чрез взлом на допълнително монтирана и трайно прикрепена аудио-визуална техника.

Застраховка „Авто Каско“ се предлага с пълно или частично покритие и премията може да бъде платена на вноски или еднократно.

Тук интересен момент, е че имате възможност и за доброволно самоучастие, което е предимството за Вас  в дългосрочен план, освен това може да си намалите годишната премиятадо 40%.

Добро решение е да сключите допълнителна застраховка Злополука на местата/лицата в МПС, която няма да оскъпи значително полицата.

Застраховка „Злополука на лицата в МПС“има за предмет здравето, живота и телесната цялост на пътниците и водача на МПС. Тя обхваща както самото движение на превозното средство, така и качването и слизането в/от него. Тя гарантира на собственика на автомобила, че ще има възмездие за пътниците в този автомобил, в случай че някои от тях претърпят неимуществена вреда. 

Авто асистънс може да бъде вашият надежден помощник при пътуване в България и чужбина.

Може да включва репатриране до най-близкия оторизиран сервиз или до мястото на домуване (ако МПС не може да бъде отремонтирано) охраняем паркинг или гараж.

При ремонт над 8 часа – една от следните опции: 

хотел за водача и пътниците • превоз с таксиметров автомобил • предоставяне на заместващ автомобил под наем.

В зависимост от застрахователната компания може да се предложиремонт на МПС на място • репатриране при авария • репатриране при грешно заредено гориво • доставка на 10 литра гориво при необходимост • разноски за медицинска помощ и за транспортиране на водача и пътниците при пътно-транспортно произшествие • разходи при необходимост от правна помощ – хонорар за адвокат и много други.

Черешката на тортата е „Удължена гаранция.

 Удължаването на гаранцията на производителя под формата на застраховка “Каско удължена гаранция” в комбинация със застраховка на моторни превозни средства „Каско” осигурява максимална застрахователна защита за новите автомобилите за период до 5 години от датата на първата им регистрация.

Застраховката покрива рисковете механична или електрическа авария при леки и товарни автомобили до 3,5 т. общо тегло, за които към датата на сключване на полицата не са изтекли повече от 21 месеца от датата на първата им регистрация.

Основното покритие включва: Ремонт или подмяна на неизправни компоненти на моторното превозно средство, изброени в раздел “Включени компоненти” на Общите условия, при лимит от 120 000 км за частите на окачването.

Пълното покритие включва: Ремонт или подмяна на неизправни компоненти на моторното превозно средство, изброени в раздел “Включени компоненти” на полицата, без лимит на изминатите километри по отношение на частите на окачването за леки автомобили. За товарните автомобили е валидно следното ограничение – до 150 000 км при една година удължена гаранция и до 200 000 км при две години удължена гаранция.

Застраховката е валидна за територията на Република България и чужбиназа срок от 1 година.

 

За повече информация за посочените продукти, може да се свържете с нас на 0700 359 07.