Как можем да защитим здравето си, като мотивираме служителите и подобрим работната среда? | Нетинс Брокерс

Как можем да защитим здравето си, като мотивираме служителите и подобрим работната среда?

В настоящата икономическа ситуация и глобална криза, при която всеки непредвиден разход може да доведе до много сериозни финансови загуби или дори до фалит на бизнеси. 

На всички тези въпроси, а и сигурно на още много, ние, екипа от професионалисти на Нетинс Иншурънс Брокерс можем да отговорим и да намерим подходящото решение лично за Вас.

Само и единствено благодарение на здравна застраховка, защото така предвиждаме събитията и ограничаваме възможностите за непредвидени разходи.

Защо да изберем здравна застраховка и каква да бъде тя? Как да разберем кое е важно за нас, колко струва, има ли скрити условия, към кого да се обърнем и къде да отидем точно сега?

Здравната застраховка има много възможни нива на покрития и пакети, като в нея се включват всички необходими медицински услуги и основно надгражда задължителното здравно осигуряване. 

Това позволява на всеки потребител на здравна услуга да има свой собствен избор на лекарски екип, здравно заведение и това да не зависи от наличието на направление при личния лекар. 

Застраховката покрива възникнали здравни проблеми вследствие както на заболяване, така и на злополука.

В здравната застраховката се включват следните покрития: 

Извънболнична помощ – поликлиника, медицински лаборатории и образни диагностики. В този случай означава, че потребителя на здравна застраховка не е приет за престой и лечение в болнично заведение а има нужда само от прегледи, изследвания, определени манипулации и лекарствени средства, за да възстанови своето здравословно състояние. Много полезното и удобно е, че дори при необходимост от специализирани изследвания като ЯМР, компютърен томограф и други, застрахователят организира прегледа като час, място и заплащане а потребителя на услугата само отива за да ги направи. 

Болнична помощ - в този случай здравното състояние изисква приемане за лечение в болнично заведение. Отново се покриват възникналите разходи по лечението, като дори има възможност за допълнителни битови условия – самостоятелна стая. Покриват се също така и разходите за избор на екип, консумативи или импланти, които Здравната каса не заплаща. Застраховката може да покрие дори и потребителската такса, която всеки пациент на болницата е задължен да плати при приемане и престой в нея.

Разходи за медицински консумативи -  благодарение на това покритие, при лекарско предписание за закупуване на лекарства, същите могат да бъдат възстановени от застрахователя. Тук влизат както лекарствени продукти, така и хомеопатични лекарствени продукти, витамини и хранителни добавки. Също така част от лекарствените средства са регистрирани под тези форми с оглед по-лесен режим на продажби, такси и лицензии. Влизат дори и диоптрични стъкла или лещи при промяна на диоптъра над определена стойност, само че рамки не се покриват като разход.

Проследяване на бременност и раждане -  позволява да се използват качествени здравни услуги през целия период на бременността и не се пропускат необходимите изследвания поради финансова причина. Тук също има покритие за избора на екип и самостоятелна стая.

Организирана профилактика -  позволява на всеки работодател да намали разходите си за трудова медицина, защото профилактиката ще бъде направена през здравната застраховка. 

Застраховката позволява ползването на здравните услуги по преценка на всяко застраховано лице да бъде в два варианта. 

Може да бъде безкасово на база  абонаментно обслужване или възстановяване на разходите. 

При абонаментното обслужване Застрахователя заплаща всички възникнали здравни разходи директно на здравното заведение. 

Докато при възстановяване на разходите всеки сам заплаща разхода, след което представя медицински документи и фактури за възстановяване на средствата към Застрахователя.

Как се сключва здравната застраховка? 

Индивидуално, семейно или през работодателя. 

Ние като експерти в здравното застраховане, препоръчваме сключване на групова здравна застраховка чрез работодателя, защото така се постигат много по-добри условия от гледна точка на покрити рискове и цената. 

Освен това може да няма отлагателни периоди, в които застрахователя не покрива определени събития или заболявания, както е при индивидуалната или семейна застраховка. При тези два варианта се попълват и индивидуални здравни декларации от всяко застраховано лице, което може да оскъпи застраховката, изключване на определени заболявания или дори да бъде отказано сключването на полица.

Какви са предимствата за работодателя? 

Здравната застраховка позволява на работодателите да надгради своята социална политика и мотивира повече служителите си, както и да се възползва от данъчните облекчения.

Това не води до повече разход за него, защото съгласно ЗКПО до 720 лв. годишно за здравна застраховка се признават като разход. По този начин върху платената премия за застраховка не се начисляват осигуровки и данъци, което също облекчава много работодателя и служителя. 

Много често служителите могат да включат в здравната полица и своите семейства на същите преференциални и много добри условия. 

Ето защо е много важно клиентът да има свой застрахователен брокер, който да извършви цялостното обслужване по отношение на застрахователните интереси. 

Териториално покритие на здравните застраховки

Повечето здравни застраховки са валидни само за територията на България, надграждат и допълватналичното задължително здравно осигуряване, като позволяват по-добро обслужване, повече услуги, финансово спокойствие в личен и семеен план. 

Има и варианти с покритие за Европа, Цял свят и Цял свят без САЩ и Канада, като тези полици могат да бъдат с високи лимити, които отговарят на стандартите извън България и да бъдат достъпни и предпочитани в индивидуален и/или семеен план.

Свържете се с нас на 0700 359 07, за да получите най – доброто решение за вашето здраве и бюджет!